Loon Verzorgende IG – Wat verdien je?

Het loon verzorgende ig is gereged via een CAO. Het loon verzorgende ig is sterk afhankelijk van je ervaring, je specialisatie, je leeftijd en regelmaat in de werktijden. Het loon verzorgende ig begint bij een instapsalaris van 1615 euro bruto per maand. Bovenop dit salaris komt standaard nog 8% vakantietoeslag. Het loon van een verzorgende ig neemt toe naarmate deze meer ervaring krijgt. Het salaris kan dan oplopen tot ongeveer 3000 euro bruto per maand.

Naast je gewone salaris ontvang je ook een onregelmatigheidstoeslag. Deze onregelmatigheidstoeslag is een percentage op je salaris dat je ontvangt voor het werken op onregelmatige tijden. Onregelmatige tijden zijn bijvoorbeeld nachtdiensten, avonddiensten, weekenddiensten of werken op feestdagen. Voor deze onregelmatige tijden ontvang je een extra opslagpercentage. Dit percentage varieert van tussen de 22% en 60%. Hoe onregelmatiger je werkt hoe hoger dit percentage is.

Heeft het loon verzorgende ig je interesse gewekt en denk je erover om een opleiding te volgen? Kijk dan eens bij een van de vele opleidingen hier!