Verzorgen IG Thuisstudie

Een verzorgende ig thuisstudie is de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. De wereld wordt in steeds grotere mate met elkaar verbonden. Tegenwoordig kun je bijna alles via het internet regelen dus waarom niet studeren? Vroeger had je een baan voor leven maar tegenwoordig is dit niet meer zo. Steeds meer mensen gooien het halverwege hun carrière over een andere boeg. Ze laten zich omscholen en gaan totaal iets anders doen. Zo zijn er duizenden mensen die na een aantal jaren besluiten om in de zorg te gaan werken. Velen van hen zitten echter met één probleem. Ze werken vaak fulltime en hebben soms ook kinderen. Hierdoor zijn ze niet in de gelegenheid om van maandag tot en met vrijdag in de schoolbanken te gaan zitten. Op de behoefte spelen veel organisaties in door bijvoorbeeld met aanbieden van een verzorgende ig thuisstudie.

Een verzorgende ig thuisstudie

Met een verzorgende ig thuisstudie kun je vanuit huis studeren. Dit geeft je de gelegenheid om zelf te bepalen wanneer en hoe vaak je studeert. Dit betekent dat je kunt studeren op je eigen tempo. Heb je een wat drukkere week? Dan kun je even gas terug nemen. Heb je wat meer tijd over? Dan kun je alvast vooruit werken.

Veel mensen vinden dit vreemd maar het is eigenlijk vrij logisch. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je je diploma behaalt. Voor dit diploma moet je natuurlijk bezitten over kennis en kunde. Je moet de theorie en de praktijk beheersen. Hoe snel of hoe langzaam je erover doet om de kennis en kunde op te doen is geheel aan jouzelf. Zo kun je als je genoeg tijd hebt al met 12 maanden je diploma halen.

Praktijkdagen

Nu is het vak van een verzorgende ig niet alleen maar theorie. Je moet ook verpleegtechnische handelingen kunnen uitvoeren. Deze verpleegtechnische handelingen kun je maar op één manier leren en dat is met praktijklessen. Bij de verzorgende ig thuisstudie zijn er daarom praktijkdagen. Dit zijn dagen waarop je de praktijkvaardigheden kunt leren die nodig zijn voor het vak. Het is vaak nodig om deze praktijkdagen bij te wonen omdat dit de enige manier is om praktijkvaardigheden op te doen. Dit betekent dus dat je niet álles vanuit huis kunt doen en dat je enkele praktijkdagen zult moeten bijwonen.

Kortom, een verzorgende ig thuisstudie is een handige manier om je te laten omscholen tot verzorgende ig. Ben jij geinteresseerd in een verzorgende ig thuisstudie? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij het LOI. Hier kun je vanuit huis een basisopleiding volgen maar ook alle vier de specialisaties in het werkveld van een verzorgende ig.